Судді Соломʼянського райсуду Києва задовольнили відвід у справі Савченко—Рубана

Автор:
Оксана Коваленко
Дата:
Судді Соломʼянського райсуду Києва задовольнили відвід у справі Савченко—Рубана

Оксана Коваленко / «Бабель»

Соломʼянський районний суд Києва прийняв рішення про відвід складу судей у розгляді справи нардепа Надії Савченко та очільника організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана. Про це повідомляє кореспондент theБабеля з місця подій.

Оксана Коваленко / «Бабель»

Суддя задовольнив клопотання адвокатів Савченко, які з початку засідання заявили про відвід складу суддів.

Заяви стосувалися порушення порядку автоматизованого розподілу справи в суді шляхом втручання в систему невідомої особи та присвоєння нового номеру кримінальному провадженню з ціллю обійти наявну систему розподілу.

«Коли справа прийшла в Слов’янський суд, у неї був інший номер, ніж тепер у Соломʼянському», — заявив захисник Савченко Олександр Шадрін.

Оксана Коваленко / «Бабель»

При цьому адвокат Рубана Валентин Рибін сказав, що він би хотів якомога швидше розпочати процес, тому не підтримує відвід, а залишає на розсуд суду.

Тепер новий склад судей визначить автоматизована система.

  • Це не перший відвід суддів у справі Савченко—Рубана. 14 лютого судді Чернігівського районного суду Чернігівської області прийняли відвід у цій справі .Про це клопотав адвокат Савченко, заявляючи, що захист вивчив протоколи авторозподілу суддів і дійшов висновку, що розподіл відбувався з грубим порушенням закону, в ручному режимі.
  • Захист Савченко заявив, що цю справу може розглядати суд присяжних.
  • Савченко затримали 22 березня у Верховній Раді після того, як парламент зняв з неї недоторканність. Її разом з Рубаном звинувачують у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації і незаконному поводженні зі зброєю.