Найєм: Комітет Ради відмовився розглядати законопроект Порошенка про незаконне збагачення і альтернативні подання

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відмовився розглядати законопроекти про поновлення відповідальності за незаконне збагачення. З порядку денного було знято і президентський законопроект, і всі альтернативні. Про це повідомив у Facebook народний депутат Мустафа Найєм.

«Рішення було ініційовано Ігорем Мосійчуком та прийнято шістьма з одинадцяти членів комітету. В тому числі, голосами трьох представників Блоку Петра Порошенка», — написав нардеп.

theБабелю Мустафа Найєм повідомив більшість прізвищ тих, хто голосував «проти» — Ігор Мосійчук (Радикальна партія Олега Ляшка), Микола Паламарчук (БПП), Віктор Король (БПП), Максим Саврасов (БПП).

Цікаво, що в коментарях до допису Найєма віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко зазначила, що парламент розгляне законопроекти без рішення комітету.

«Значить, приймемо рішення про розгляд в залі ВР і будемо голосувати. Комітету не вдасться заблокувати розгляд законопроектів. Закон має бути прийнято відразу після мовного закону», — написала вона.