Вночі: визначилися всі учасники чвертьфіналу Ліги чемпіонів, у Венесуелі відновили роботу електромереж, а США випробують ракету середньої дальності

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Визначилися всі учасники 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Англійський футбольний клуб «Ліверпуль» та іспанська «Барселона» перемогли у матчах-відповідях і стали останніми учасниками чвертьфінальної стадії Ліги чемпіонів УЄФА цього сезону. Поєдинок «Ліверпуля» з німецькою «Баварією» на виїзді закінчився з рахунком 3:1. А «Барселона» у домашній грі здобула перемогу над французьким «Ліоном» з результатом 5:1.

Жеребкування 1/4 фіналу турніру відбудеться 15 березня.

До анексованого Криму прибули французькі політики

Російські засоби масової інформації повідомляють, що до Криму прибули чиновники з Франції. За словами голови комітету російського парламенту Криму з санаторно-курортного комплексу і туризму Олексія Черняка, їхній візит приурочений до річниці анексії півострова. Усього на півострів прибуло 11 осіб. В МЗС України наголошують, що поїздки зарубіжних політиків до Криму не мають статусу офіційних.

Електромережі Венесуели відновили свою роботу

Міністр звʼязку та інформації Венесуели Хорхе Родрігес повідомив 13 березня про повне відновлення роботи електромереж на всій території країни. За його словами, енергосистема працює з перебоями тільки в деяких секторах муніципалітетів Барута і Ель-Атильо, де був зафіксований вибух електричних підстанцій. Цей інцидент вже охрестили актом саботажу.

«Служба була відновлена в більш ніж 70% з цих областей, але є все ще залишок, ситуацію з яким, як ми сподіваємося, буде вирішено», — сказав міністр.

США хочуть випробувати крилату ракету наземного базування

У серпні Сполучені Штати планують випробувати крилату ракету наземного базування з дальністю польоту близько 1000 км, заявили в Пентагоні. Якщо випробування пройдуть успішно, ракета може бути розгорнута приблизно через 18 місяців.США також сподіваються провести випробування балістичної ракети середньої дальності в листопаді. У відомстві підкреслюють, що це будуть звичайні, не ядерні ракети.