В Австралії помер гоночний директор «Формули-1» Чарлі Вайтінг

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Гоночний директор «Формули-1» Чарлі Вайтінг помер у Мельбурні (Австралія) вранці 14 березня — за три дні до Гран-прі, що відкриє новий сезон Чемпіонату світу. Про це повідомляє Міжнародна автомобільна федерація (FIA) .

Він помер у віці 66 років від легеневої емболії.

Вайтінг почав свою карʼєру в «Формулі-1» у 1977 році, працюючи в команді Hesketh, а потім у 1980-х роках в Brabham. Він був невідʼємною частиною організації Чемпіонату світу «Формули-1» відтоді, як приєднався до Федерації в 1988 році, а 1997 року став директором перегонів.

Чарлі Вайтінг був делегатом від FIA з безпеки, головою технічного департаменту «Формули-1», у чиї повноваження входило, зокрема, управління всією логістикою на кожному Гран-прі «Формули-1», інспекція всіх гоночних болідів у боксах команд перед стартом кожної гонки, а також — управління стартовим світлофором: саме Чарлі Вайтінг давав старт кожній гонці «Формули-1».

Чемпіонат світу 2019 року стартує 17 березня в Австралії і фінішує 1 грудня в Абу-Дабі (Обʼєднані Арабські Емірати). Всього він складається з 21 етапу.

  • Один з останніх учасників «Великої втечі» з німецького концтабору Другої світової війни Джек Ліон помер у віці 101 року.