Суд у Малайзії відмовився відпустити другу підозрювану в отруєнні брата Кім Чен Ина. Її можуть стратити

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Суд у Малайзії відмовився відпустити другу підозрювану в отруєнні брата Кім Чен Ина. Її можуть стратити

Adli Ghazali / Anadolu Agency / Getty Images

Суд у Малайзії відмовився відпустити з-під варти другу підозрювану в отруєнні брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина — громадянку Вʼєтнаму Доан Ті Хуонг.

Якщо 30-річну жінку визнають винною, її можуть стратити шляхом повішення, пише The Wall Street Journal.

Напередодні суд відпустив індонезійку Сіті Айсію — іншу затриману за підозрою в причетності до вбивства. 11 березня з неї зняли обвинувачення та відправили додому в Індонезію.

  • Кім Чон Нама отруїли 14 лютого 2017 року в аеропорту Куала-Лумпура. На його обличчя накинули хустку, змочену отрутою миттєвої дії — нервово-паралітичним токсином VX.
  • Малайзійська поліція затримала двох підозрюваних: громадянку Вʼєтнаму Доан Ті Хуонг та індонезійку Сіті Айсію. Адвокати заявили, що жінок обманули: вони думали, що беруть участь у реаліті-шоу.
  • Кім Чон Нам був старшим сином колишнього лідера Північної Кореї Кім Чен Іра. Останні роки він здебільшого жив за кордоном і публічно критикував владу КНДР.
  • Південна Корея підозрює, що за вбивством брата Кім Чен Ина стоїть влада КНДР. США теж звинуватили Пхеньян в отруєнні Кім Чон Нама і наклали нові санкції на Північну Корею.