Нацрада перевірить пʼять телеканалів за недотримання мовлення у День памʼяті Героїв Небесної Сотні

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки для ТОВ «Телеканал СТБ» (логотип «С-Можливо все!»), ТОВ «ТРК «Наталі» (логотип «НАТАЛІ»), ТОВ «Тотвельд» (логотип «XSPORT»), ТОВ «Телекомпанія «Телевсесвіт» (логотип «Телевсесвіт») і ТОВ «Ідана Юкрейн» (логотип BOUTIQUETV). Про це повідомляється на сайті регулятора.

«20 лютого в Україні відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цього дня вітчизняні мовники зобов’язані керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті. Однак моніторинг мовлення Національної ради засвідчив, що п’ятірка телеканалів із Києва не дотрималася цієї вимоги», — зазначається в повідомлені Нацради.

Телеканали «С-Можливо все!», «Наталі», «XSPORT» та «Телевсесвіт» не поширювали інформацію про день пам’яті у всьому обсязі, а саме мінімум раз на дві години. А в ефірі телеканалу BOUTIQUETV такої інформації не було упродовж всієї доби, а також о 12:00 не оголошувалась хвилина мовчання.