Затриманим СБУ на хабарі позаштатним радником керівництва МВС може бути екс-помічник Авакова

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Журналісти дізналися, що викритим на хабарництві радником керівництва Міністерства внутрішніх справ може бути перший заступник голови ФСТ «Динамо» Віктор Корж. Про це пише «Українська правда».

«Радник, за сприяння керівництва одного із слідчих управлінь Нацполіції, вимагав через посередника 30 тисяч доларів США від власників мережі київських ломбардів. За цю суму він обіцяв сприяти непритягненню працівників мережі до кримінальної відповідальності та припинення слідчих дій у межах розпочатого провадження», — йдеться в повідомленні СБУ.

У СБУ повідомили, що затримали посередника під час отримання частини хабара. За інформацією «Української правди», посередником був водій Коржа.

У МВС заявили, що Корж не обіймає посаду радника міністра Арсена Авакова з вересня 2018 року.

  • Окружний адміністративний суд столиці розпочав провадження у справі щодо відповідності очільника МВС Арсена Авакова займаній посаді.
  • Міністерство внутрішніх справ спростувало заяву Служби безпеки, яка нібито попереджала відомство про проведення спецоперації неподалік офісу кандидата у президенти, артиста Володимира Зеленського.
  • 6 березня Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження за заявою СБУ проти МВС через «витік інформації з обмеженим доступом, який завдав шкоди національним інтересам держави».