Олімпійського чемпіона з тенісу в парному розряді звинуватили в договірних матчах. Підвів напарник

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Чемпіона Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро з тенісу Марка Лопеса звинуватили в участі в договірних матчах, пише газета El Confidencial.

За версією іспанської поліції, Лопес грав у двох подібних матчах на турнірах серії «Челленджер» у 2008 році. Правоохоронці дізналися про це завдяки запису телефонної розмови тенісиста Марка Форнелла-Местреса, з яким Лопес грав у парі. Спортсмен розповів про участь у двох договірних матчах разом із Лопесом на турнірах Італії та Іспанії.

За словами Форнелла-Местреса, за участь у одному з таких матчів кожному з тенісистів заплатили по дві тисячі євро. Спортсмен також назвав імена ще кількох тенісистів, які «здавали» матчі на змаганнях.

Самого Форнелла-Местреса іспанська поліція заарештувала в листопаді минулого року. Його звинуватили в тому, що спортсмен очолював злочинну організацію, яка займалася організацією договірних матчів. Разом з ним затримали ще девʼять осіб.

Марк Лопес є переможцем 14 турнірів ATP у парному розряді. На Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро в 2016 році Лопес здобув золото разом із Рафаелем Надалем. У фіналі іспанці перемогли пару з Румунії.