СБУ затримала в Чернігівській області хакера за кібератаки на органи влади, які задіяні у виборах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Чернігівській області Служба безпеки України затримала хакера, який влаштовував кібератаки на органи державної влади, які беруть участь у виборчому процесі. Про це йдеться у повідомленні на сторінці СБУ у Facebook.

«Місцевий житель разом зі спільниками з РФ здійснювали ураження автоматизованих систем органів державної влади для їхньої компрометації під час підготовки та проведення виборів президента України. Зловмисники використовували вірусні програми, що дозволяють дистанційно отримувати контроль над комп’ютерами держустанов», — йдеться у повідомленні.

За ці дії хакер отримував гроші через платіжні системи Росії. Під час обшуку у помешканні зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, яка використовувалась для незаконної діяльності.

За фактами кібератак СБУ відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (вручання в роботу компʼютерних мереж) Кримінального кодексу. «Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до організації хакерських атак», — йдеться у повідомленні.