«Остання колонка». Комітет захисту журналістів випустив збірку, присвячену загиблим репортерам з усього світу

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Комітету захисту журналістів (CPJ) випустив збірку під назвою «Остання колонка», яка присвячена вбитим репортерам з різних країн світу. У збірці — колонки 24 убитих журналістів, зокрема й остання робота вбитого в Україні журналіста Павла Шеремета. Про це повідомляється на сторінці CPJ у Twitter.

«Прочитайте останні історії, опубліковані декількома з 1337 журналістів, убитих під час виконання службових обовʼязків з 1992 року», — йдеться в описі до збірки.

«Остання колонка» — це спосіб памʼятати тих, хто віддав свої життя, щоб розкрити правду, і вимагати справедливості, щоб винні в їхніх вбивствах були притягнуті до відповідальності», — пишуть автори збірки.

Крім останніх робіт 24 журналістів з різних країн світу, на сайті зібрано відеорозповіді родичів і друзів загиблих.

Зокрема у збірці представлені: американська журналістка британської газети The Sunday Times Мері Колвін, вбитий у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі журналіст Джамаль Хашоггі, російська журналістка Анна Політковська, убитий в Україні журналіст Павло Шеремет.

Імена усіх 1 337 журналістів, яких було вбито з 1992 року, можна побачити в анімованому лого на головній сторінці онлайн-збірки.

«Кожного разу, коли буде убитий журналіст, його імʼя додаватиметься в лого», — сказано в повідомленні про збірку у Twitter комітету.