Вночі: дипломати США залишили Венесуелу, на Міжнародну космічну станцію прибули нові астронавти, а ООН зібрала рекордну суму для допомоги жертвам війни в Сирії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Дипломати США залишили Венесуелу

Усі американські дипломати покинули Венесуелу 14 березня на чартерному літаку, заявив держсекретар США Майк Помпео на тлі політичної кризи в країні через правління президента Ніколаса Мадуро. Дипломати продовжать місію та підтримуватимуть прагнення венесуельського народу жити в демократії з інших місць, де вони «і далі будуть допомагати керувати потоком гуманітарної допомоги та підтримувати демократичних діячів, які мужньо опираються тиранії», — сказав Помпео.

На МКС прибула нова місія астронавтів

Космічний корабель «Союз МС-12» успішно пристикувався до Міжнародної космічної станції (МКС). На його борту перебували російський космонавт Олексій Овчінін, а також американські астронавти Нік Гейг і Христина Кук. Овчінін і Гейг мали прибути на МКС ще в жовтні 2018 року, проте через аварію корабель приземлився приблизно через 20 хвилин після старту.

Також «Союз МС-12» доставив майже 130 кг різних вантажів для космонавтів. Це ресурсне обладнання, засоби контролю середовищ, обладнання для проведення експериментів, засоби життєзабезпечення та особисті речі космонавтів. У завдання експедиції входять: виконання програми наукових досліджень, робота з російськими та американськими вантажними і пілотованими кораблями, підтримання працездатності станції та ін.

ООН зібрала рекордну суму для допомоги потерпілим від війни у Сирії

Організація Об’єднаних Націй оголосила 14 березня, що зібірала рекордну суму в майже $7 млрд на гуманітарну допомогу постраждалим від війни у Сирії. $2,5 млрд з цих грошей, які надані Сполученими Штатами, цього року будуть спрямовані на потреби Центру ЄС для біженців у Туреччині.

На матчі «Динамо» — «Челсі» вивісили банер з закликом про Гандзюк

У Києві під час футбольного домашнього матчу «Динамо» з лондонським «Челсі» у 1/8 фіналу Ліги Європи вболівальники вивісили банер із закликом розслідувати справу вбитої радниці мера Херсона та активістки Катерини Гандзюк. На плакаті написали: «Гордєєв! Мангер! Рищук! Вбивць багато, президент один».