Теракт у мечетях Нової Зеландії: загинули 40 людей, понад 20 поранені

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Теракт у мечетях Нової Зеландії: загинули 40 людей, понад 20 поранені

Diederik van Heyningen / Anadolu Agency / Getty Images

У результаті нападу на дві мечеті в місті Крайстчерч в Новій Зеландії загинули 40 людей. Про це повідомила премʼєр-міністр країни Джасінда Ардерн, передає The Guardian. За даними видання, серед загиблих — троє осіб, які під час нападу перебували за межами мечеті.

30 людей загинули в у мечеті на Дін-Авеню. Ще 10 людей в Лінвуді, що у передмісті Крайстчерча. Ще понад 20 осіб отримали серйозні поранення і госпіталізовані.

«Очевидно, це можна трактувати тільки як терористичну атаку», — заявила премʼєр-міністр на прес-конференції близько 8 ранку за Києвом.

У країні підвищили рівень національної загрози. В аеропорту Крайстчерча скасували всі рейси. Поліція закликає мешканців міста не виходити з дому.

  • За підозрою в нападі на мечеті в Крайстчерчі 15 березня новозеландська поліція заарештувала чотирьох осіб — це три чоловіки та одна жінка. Один з них — 28-річний австралієць Брентон Таррант. Вбивця вів пряму трансляцію розстрілу людей в мечеті протягом 17 хвилин. Facebook видалила акаунт нападника в своїй соцмережі та відзняте ним відео, а також його акаунт в Instagram. У поліції не виключають, що причетних до нападу може бути більше.