У НАБУ заявили, що ніколи не розслідували справу проти компанії «Оптимумспецдеталь». Цим займалася Генпрокуратура

Дата:
У НАБУ заявили, що ніколи не розслідували справу проти компанії «Оптимумспецдеталь». Цим займалася Генпрокуратура

Гонтар Володимир / УНІАН

Національне антикорупційне бюро ніколи не розслідувало справу проти компанії «Оптимумспецдеталь», махінації якої були показані в розслідуванні журналістів BIHUS.info. Справу проти «Оптимумспецдеталі» вели Генеральна та військова прокуратури, повідомляє у своєму Facebook НАБУ.

«Не існувало «справи «Оптимумспецдеталі», яку постійно намагаються навʼязати суспільству. Більшість з того, що продемонстровано в сюжетах BIHUS.info, НАБУ ніколи не розслідувало, зате розслідувала Військова прокуратура та ГПУ. Чому ці справи, яким не один рік, і в яких, за словами генерального прокурора, фігурують особи, підслідні НАБУ, НАБУ за ці роки ГПУ не передавала, а передала лише матеріали, у яких жодним чином ці особи не згадуються? Хороше питання, на яке ми сьогодні відповіді не маємо», — йдеться в повідомленні.

НАБУ додали, що «Оптимумспецдеталь» фігурує в одному кейсі — при закупівлі прицілів «Харківським бронетанковим заводом». У бюро зазначили, що в цій справі провели «понад 80 слідчих дій».

Раніше голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький звинуватив Національне антикорупційне бюро в умисному приховуванні матеріалів розслідування розкрадань в «Укроборонпромі». Він заявив, що НАБУ «вже три роки» розслідує справу проти «Оптимумспецдеталі». При цьому детективи САП «вже тиждень не можуть отримати від детективів бюро матеріали провадження». За словами Холодницького, це говорить про те, що «НАБУ було не тільки в темі, але й в долі».

25 лютого журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, згідно з яким син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним з організаторів схем розкрадань в оборонному комплексі. Ці схеми принесли бенефіціарам мінімум 250 млн грн, а серед фірм, які в них брали участь, називають колишній завод Порошенка.

10 березня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що до скандалу в «Укроборонпромі» причетні працівники НАБУ, ГФС і СБУ. Вони видавали довідки про фіктивність компаній, що брали участь у конкурсі на поставку запчастин на бронетанкові заводи державного концерну.