Посольство США попередило про акцію «Нацкорпусу» в Києві. Просить бути обережними й не ходити в центр

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Посольство США в Україні попереджає про можливі заворушення під час акції партії «Національний корпус», що відбудеться в Києві в суботу, 16 березня.

Заява опублікована на сайті дипустанови. У ній ідеться про те, що «націоналістичне угруповання» планує провести мітинг на Майдані Незалежності, тому радить не ходити в цей час поряд із площею.

«Група була повʼязана з насильством і громадським безладом, включаючи сутички з поліцією. У цьому районі очікується великий натовп людей», — йдеться в заяві.

У посольстві радять бути готовими до великої кількості поліції, перекриття вулиць, обмеження пересування та навіть обшуків.

Акція партії «Національний корпус» запланована 12:00 16 березня на Майдані Незалежності.

  • Слідчі Державного бюро розслідувань перевіряють інформацію про можливу підготовку фізичного знищення лідерів політичної партії «Національний корпус» та громадської організації «Національні дружини».
  • 9 березня представники «Національного корпусу» спочатку організували мітинг під Адміністрацією президента, а після попрямували в Черкаси. Там вони намагалися прорватися до президента Петра Порошенка, після чого відбулися сутички «Нацкорпусу» з поліцією. Внаслідок зіткнень у Черкасах до медиків звернулися 22 правоохорнці, з них 19 були госпіталізовані.
  • Представники партії «Національний корпус» та руху «Національні дружини» прийшли з пікетом до будинку сина заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) Олега Гладковського у звʼязку з розслідуванням журналістів Bihus.Info про розкрадання в сфері оборони.