«Скоро вирок». Російський суд призначив дебати у справі українського політвʼязня Гриба

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону призначив дебати у справі українського політичного вʼязня Павла Гриба на 21—22 березня. Про це у Facebook написав його батько Ігор Гриб.

«Суд визначив 21 і 22 березня 2019 року проведення дебатів. Закінчився триденний (цього тижня) судовий марафон у Ростові-на-Дону. Суд відмовив у всіх клопотаннях Павла та адвоката Марини Дубровіної», — написав чоловік.

Він додав, що вчергове для Гриба через судоми викликали швидку допомогу. «Черговий укол і продовження засідання. Павла нудить, запоморочується в голові, але «суд» продовжує свою справу», — повідомив Ігор Гриб.

За словами чоловіка, на судовому засіданні були присутні представник посла ЄС в РФ та консул України. «Жодного журналіста не було. Павла це дуже деморалізує», — додав він.

Українець Павло Гриб зник у Мінську 24 серпня 2017 року, коли він поїхав туди на зустріч із дівчиною. За словами юнака, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному і передали іншим невідомим людям у якомусь лісі. Понад добу його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де «законно» оформили арешт.

Після арешту Павло зник і лише 7 вересня знайшовся в СІЗО Краснодару. ФСБ висунула йому звинувачення у підготовці теракту.