Джеймса Ганна повернули до зйомок «Вартових галактики». Минулого літа Disney звільнила його за образливі твіти

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Студія Disney поновила Джеймса Ганна на посаді режисера «Вартових галактики-3» після звільнення минулого літа, повідомляє видання Deadline.

Ганн у твіттері підтвердив інформацію про своє повернення. «Я страшенно вдячний всім, хто підтримував мене протягом останніх місяців. Я завжди намагався і продовжую намагатися бути кращою версією себе. Я сердечно дякую Disney за прийняте рішення. Радий продовжити роботу над фільмами, в яких досліджується тема любові, що звʼязує всіх нас. Я схиляюся перед вашою неймовірною любовʼю і підтримкою. Від усього серця — спасибі. Всіх вас люблю», — написав він.

Про що йдеться?

У липні минулого року студія Disney відсторонила Ганна від роботи над третьою частиною фільму «Вартові галактики». Причиною звільнення стали образливі твіти, які режисер писав у 2008—2011 роках. У них, серед іншого, він жартував про Голокост, педофілію та зґвалтування.

Деякі політики закликали до судового переслідування Ганна, тоді як артисти, які працювали разом з ним, стали на захист режисера.

  • Раніше продюсерська компанія Skydance Media оголосила, що наймає колишнього головного креативного директора Pixar Animation і Walt Disney Animation Studios Джона Лассетера на посаду голови анімаційного підрозділу Skydance. Лассетер був звільнений з Disney у червні 2018 року після хвилі скарг на сексуальні домагання.