«Хто наступний?» Віце-премʼєр Італії прокоментував можливе потрапляння до «чорного списку» України Тото Кутуньо

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
«Хто наступний?» Віце-премʼєр Італії прокоментував можливе потрапляння до «чорного списку» України Тото Кутуньо

Andrea Bruno Diodato / KONTROLAB / LightRocket via Getty Images

Віце-премʼєр-міністр і голова МВС Італії Маттео Сальвіні прокоментував ситуацію з потраплянням італійського співака Аль Бано до «чорного списку» України й можливого потапляння туди Тото Кутуньо, запропонувавши включити в нього мультиплікаційних персонажів і дитячих героїв. Про це він повідомив на своїй сторінці в Twitter.

«Після Аль Бано і Тото Кутуньо, хто наступний? Піппо Баудо і Карра? Тотті і Дель Пʼєро? Тополіно [Міккі Маус] і Сбіруліно [клоун]? У мене немає слів», — зазначив він.

Звернемо увагу, що Сальвіні раніше неодноразово виступав за зняття санкцій з Російської Федерації, називаючи їх такими, що «суперечать національній політиці Італії». Крім того, під час інтервʼю The Washington Post у 2018 році він визнав анексований український Крим частиною Росії.

У той же час менеджер Тото Кутуньо Данило Манкузо заявив, що «дуже стурбований» зверненням народних депутатів до глави СБУ Василя Грицака.

«Тото завжди був далекий від політичної сфери, і протягом всієї звий життя, ніколи не висловлювався з цього приводу. Мене дивує, що запит був зроблений за тиждень до концерту Кутуньо в Києві, який заплановано на 23 березня. Квитки вже розкуплені. До речі - ми відмовилися від концертів в Криму після ситуації з Росією. Тому ця новина - як грім серед ясного неба», - зазначив він.

  • Міністерство культури України внесло італійського співака Аль Бано у список діячів мистецтв, які загрожують безпеці країни, через інтервʼю Corriere della Sera в 2014 році, в якому він схвалив анексію Криму. У 2018 році, в інтервʼю тому ж виданню Аль Бано назвав себе «путінцем».