Порошенко звільнив голову Полтавської ОДА Валерія Головка. До нього виникли претензії у НАБУ

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президент України Петро Порошенко звільнив голову Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка, а на його посаду тимчасово призначив Романа Товстого. Про це він повідомив на своїй сторінці в Twitter.

«Звернувся до Кабінету Міністрів з пропозицією надіслати мені подання на звільнення голови Полтавської ОДА Валерія Головка. До нього виникли серйозні претензії у НАБУ, і для обʼєктивного розслідування буде краще, якщо пан Головко не буде займати високу державну посаду», — зазначив він.

Трохи згодом Порошенко повідомив, що вже підписав відповідний указ.

«Останнє слово, звичайно, за судом, але ми повинні створювати умови, щоб розслідування викликали суспільну довіру. Уряд зробив відповідне подання, і я сьогодні в Полтаві підписав указ про звільнення пана Головка. Поки що виконувати обовʼязки голови ОДА буде Роман Товстий», — підкреслив він.

22 лютого Спеціалізована антикорупційна прокуратура провела обшуки в приміщенні Полтавської ОДА. Їх провели в рамках кримінального провадження щодо організації схеми одержання неправомірної вигоди. Тоді САП не повідомляла конкретних посад та імен осіб, у яких пройшли обшуки.