У Новій Зеландії евакуювали аеропорт. Поліція знайшла підозрілу сумку

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Правоохоронці евакуювали відвідувачів аеропорту Данідін у Новій Зеландії після того, як була знайдена підозріла сумка. Про це повідомляє Otago Daily Times.

«Поліція підтвердила, що закрила аеропорт після виявлення підозрілої сумки. Для зʼясування характеру сумки були залучені спеціальні групи», — йдеться в повідомленні.

Пізніше джерела в правоохоронних органах повідомили, що підозрілий предмет знаходився в будівлі навігації аеропорту.

«Ми викликали саперів, щоб вони перевірили знахідку», — уточнило джерело.

  • Адміністрація соціальної мережі Facebook заблокувала 1,2 млн спроб розмістити на своїй платформі відеозапис теракту в Новій Зеландії. Ще близько 300 тис. відео були видалені зі сторінок користувачів. Про це йдеться в повідомленні компанії в Twitter.
  • 15 березня в Новій Зеландії злочинці напали на дві мечеті: одна знаходиться на Дін-Авеню в Крайстчерчі, інша — в його передмісті Лінвуді. В результаті стрілянини загинули 50 людей, ще щонайменше 20 важко поранені. Один із стрільців вів трансляцію розстрілу з нашоломної камери GoPro. Головний підозрюваний — 28-річний австралієць Брентон Таррант. Він опублікував «маніфест» на більш ніж 70 сторінок, в якому виступив проти іммігрантів, назвавши їх «загарбниками».