У Харкові кол-центр залякував виборців. Винуватцям загрожує кримінальна відповідальність

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Харківська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом залякування виборців працівниками кол-центру. Вони звинувачували людей у «продажу» голосу і вимагали відмовитися від участі у виборах. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Харківській області.

«Під час дзвінків оператор стверджував, що вони нібито знають про те, що співрозмовник продав свій голос і на нього чекає 2 роки тюремного увʼязнення, якщо він піде на вибори. За словами голови громадської мережі «ОПОРА», подібні кол-центри вже виявлені у 12 областях», — йдеться в повідомленні.

У той же час у поліції уточнили, що в Харкові «працювали» 85 операторів. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Винуватцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

  • Президента України Петра Порошенка звинуватили у прихованій агітації через брошуру з «перспективним планом розвитку», яку розповсюджували в Білій Церкві, Вінницькій і Рівненській областях та на Закарпатті.
  • Міністерство внутрішніх справ перевіряє інформацію про злам інформаційної системи Центральної виборчої комісії «Вибори-2019».
  • Правоохоронці відкрили 142 кримінальні провадження, які прямо та опосередковано повʼязані з порушенням виборчих прав. З них 48 стосуються підкупу виборців.