Протестувальники в Сербії оточили адміністрацію президента і вимагають відставки Вучича. Активісти увірвалися в телецентр у Белграді

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У столиці Сербії Белграді почалися масштабні протести, люди оточили резиденцію президента Олександра Вучича та вимагають його відставки. Про це повідомляє Euronews.

«Тисячі протестувальників оточили резиденцію президента під час протесту в неділю, 17 березня», — йдеться в повідомленні.

Це сталося після того, як мітингувальники включили у список своїх вимог більшу свободу для ЗМІ та проведення нових виборів.

Підкреслюється, що серед мітингувальників був помічений опозиціонер Бошко Обрадович. Він заявив, що протестувальники не підуть до тих пір, поки Вучич не оголосить про відставку.

У той же час сам президент заявив, що вважає опозицію «фашистами, хуліганами і злодіями».

«Я не хочу розмовляти з фашистськими лідерами на кшталт Боско Обрадовича. Я не хочу говорити. Навіть зараз, коли моє життя в небезпеці, тому що мені все одно, я абсолютно не боюся», — зазначив він.

У той же час видання Reuters стверджує, що протестувальники оточили поліцейську дільницю в Белграді, а правоохоронців закидали яйцями і пластиковими пляшками з водою, скандуючи: «Відпустіть наших людей».

За деякою інформацією, саме в цьому відділку перебувають учасники протестів, які в суботу, 16 березня, увірвалися в сербський телецентр.

Що відбувається?

Протести в Сербії тривають з початку грудня. Люди вийшли на вулиці після того, як у листопаді група невідомих побила опозиційного політика Борко Стефановича. Акція називалася «Один з пʼяти мільйонів».