Вночі: в Австралії поліція обшукала будинки родичів новозеландського стрільця, Канада продовжить військову місію в Україні, а в метро Гонконга зіткнулися два потяги

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Австралії поліція обшукала будинки родичів нападника на мечеті в Новій Зеландії

Австралійська контртерористична поліція 18 березня провела обшук у двох будинках, повʼязаних зі стрільцем Брентоном Таррантом, обвинуваченим у вбивстві 50 осіб у двох мечетях Нової Зеландії 15 березня. Будинки розташовані в містах Сенді-Біч і Лоуренс у штаті Новий Південний Уельс, недалеко від міста Графтон, де виріс нападник. Правоохоронці Австралії зазначили, що хочуть отримати матеріали, які можуть допомогти поліції Нової Зеландії в їх поточному розслідуванні. Влада повідомляє, що сімʼя Тарранта «продовжує допомагати поліції в їх розслідуваннях», проте немає інформації, яка б вказувала на « таку, що насувається чи поточну загрозу» для суспільства.

Reuters: Канада продовжить військову місію в Україні

Канада оголосить 18 березня, що продовжує місію військових інструкторів у складі 200 осіб в Україні. Про це Reuters повідомило джерело, яке безпосередньо знайоме з ситуацією. Заяву зробить міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд та міністр оборони Харджит Сінгх Сейджан на прес-конференції. Війська, які вперше вирушили в Україну в 2015 році, повинні вийти в кінці березня. Агентство пише, що політичні та військові джерела ясно дали зрозуміти, що солдати будуть залишатися довше, враховуючи напруженість, яка зберігається у взаєминах України та Росії.

У метро Гонконга зіткнулися два потяги

У Гонконзі 18 березня зіткнулися два потяги без пасажирів під час тестування нової сигнальної системи, що викликало хаос у передмісті в годину пік в азіатському фінансовому центрі. Рідкісний збій в мережі, якою користуються майже 6 мільйонів осіб кожен будній день, призвів до зупинки обслуговування між станціями Central та Admiralty. Оператор залізниці MTR заявив, що ремонт займе досить багато часу, тому ця ділянка не буде доступна протягом усього дня. Водіїв обох поїздів доставили в лікарню. Пасажирів закликають користуватися іншими видами транспорту чи іншими залізничними маршрутами.

Мешканці Москви вийшли на одиничні пікети проти анексії Криму

Жителі Москви 17 березня вийшли на одиничні пікети проти російської анексії Криму, повідомив «Крим.Реалії» активіст із Росії Костянтин Котов. Їхні учасники тримали в руках плакати «Крим.Підсумки» (з іменами в’язнів Кремля), «Список Олега Сенцова», «Крим вам замість пенсій». Сам Котов вийшов на Манежну площу з плакатом «Крим – це Україна» (українською мовою). Він повідомив, що до нього неодноразово підходили працівники російської поліції, але обійшлося без затримання. Силовики тільки перевірили документи активіста. Він уточнив, що працівники Центру протидії екстремізму «вели зйомку».

Колумбія продовжить підтримувати майже тисячу дезертирів з Венесуели

Колумбія продовжить надавати підтримку майже 1 тис. дезертирів з сил громадської безпеки Венесуели, заявили в Міністерстві закордонних справ країни. Уряд Колумбії також продовжить надавати венесуельцям тимчасове житло і харчування.

«Поважаючи свою прихильність солідарності і братерству з венесуельськими громадянами, які були змушені покинути свою країну, національний уряд працює з послом у Колумбії, призначеним виконувачем обовʼязків президента Хуаном Гуайдо, у визначенні заходів, які дозволили б забезпечити середньострокові рішення для членів цієї групи людей», — йдеться в заяві МЗС.