Порошенко: Крим буде повернуто Україні після президентських виборів

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Порошенко: Крим буде повернуто Україні після президентських виборів

Михайло Палінчак / Петро Порошенко / Flickr

Президент Петро Порошенко заявив, що після президентських виборів анексований Росією Крим «буде повернуто Україні». Про це він сказав в інтервʼю телеканалу «Україна», передає прес-служба глави держави .

«Ні на які торги, ні на які підкилимні домовленості Україна ніколи не піде. І Крим буде повернуто Україні. Ми зробимо все можливе, щоб це було зроблено якнайшвидше, одразу же після президентських виборів. Бо ви чули неодноразові заяви Путіна, що до президентських виборів цього робитися не буде, бо він дуже сподівається, що буде обраний будь-хто, крім Порошенка для того, щоб нова українська влада приповзла на колінах і подарувала йому Крим. Моя позиція — не дочекаються. Ми звільнимо Крим», — сказав він.

Президент зазначив, що для цього Україна нарощує військову потужність, зміцнює міжнародну солідарність, забезпечує економічне зростання.

«Те саме буде з Донбасом. Не виключаю, що одразу після виборів у нас буде прогрес по блакитним шоломам [запровадження миротворчої місії під егідою ООН на окупованій частині території Донбасу]. Наголошую, що юрисдикція спеціальної моніторингової місії ОБСЄ — це не тільки Донбас, але й Крим. І ми маємо абсолютно чіткий план, буквально потижнево, що ми маємо робити для цього», — додав глава держави.

  • Представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні від імені Євросоюзу, у звʼязку з 5-ю річницею анексії Криму заявила, що країни продовжують підтримувати територіальну цілісність України і засуджують агресію Російської Федерації.