Білий дім заперечує звʼязок новозеландського стрілка з політикою Трампа

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Білому Домі заперечують будь-які спроби повʼязати політику президента США Дональда Трампа з новозеландським стрільцем, обвинуваченим у масовому вбивстві.

«Трамп не є білим супремасистом. Не знаю, скільки ще разів нам потрібно це повторювати», — сказав член команди Трампа, представник Білого Дому Мік Малвейні, пише The Guardian.

Він також додав, що стрілка недоречно вважати прихильником Трампа.

«У маніфесті також безліч еко-терористичних частин. Повʼяжіть тоді їх із [спікером демократів] Ненсі Пелосі або [нью-йоркським представником Александрією] Окасіо-Кортес», — сказав Малвейні.

Раніше, коментуючи теракт у Новій Зеландії, Трамп заявив, що не вважає «білий націоналізм» загрозою для світу. Він сказав, що це «маленька група людей».

  • 15 березня у Новій Зеландії злочинці напали на дві мечеті: одна розташована на Дін-Авеню в Крайстчерчі, інша — в його передмісті Лінвуді. В результаті стрілянини загинули 49 людей, щонайменше 20 важко поранені. Один зі стрільців вів трансляцію розстрілу з нашоломної камери GoPro.
  • Головний підозрюваний — 28-річний австралієць Брентон Таррант. Він опублікував «маніфест» на понад 70 сторінках, в якому виступив проти іммігрантів, назвавши їх «загарбниками».
  • У маніфесті Таррант згадав Трампа. Він заявив, що той «є символом оновленої білої ідентичності та спільної мети», але при цьому написав, що не підтримує політику американського президента.