Саакашвілі йде з посади глави опозиційної партії Грузії «Єдиний національний рух»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Саакашвілі йде з посади глави опозиційної партії Грузії «Єдиний національний рух»

Ковальчук Віктор / УНІАН

Екс-президент Грузії і колишній голова Одеської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що вирішив залишити посаду голови опозиційної грузинської партії «Єдиний національний рух». Про це він повідомив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

«На мій погляд, важливо обрати голову «Національного руху», оскільки «Національному руху» потрібен лідер на місці, який разом з вами підхопить прапор. Думаю, Грігол Вашадзе круто провів президентську кампанію, і я особисто підтримав би його на посаді голови «Національного руху», — цитує в перекладі слова Міхеїла Саакашвілі «Грузія онлайн».

За його словами, у партії як ніколи потрібні нові люди, а формувати все управління треба на нових принципах.

«Іванішвілі зробив все: він не впускає мене до країни, деякі наші лідери у вʼязниці, зовсім недавно затримали Кіркітадзе, і це, зрозуміло, ускладнює роботу організації. Щоб подолати це, нам постійно треба бути гнучкими і робити те, що ні на день не зупинить цю боротьбу», — зазначив Саакашвілі.

  • У листопаді 2018 року кандидат від ЄНР Грігол Вашадзе програв вибори президента Грузії і поступився Саломе Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія «Грузинська мрія». Це були останні прямі вибори президента у країні .У 2017 році парламент Грузії затвердив нову Конституцію, яка перетворила країну на парламентську республіку. У 2024 році главу держави обиратиме вже виборча колегія з 300 делегатів.