Акції Prada впали до найнижчого рівня за останні 3 роки через уповільнення економіки Китаю

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Після уповільнення темпів економічного зростання Китаю операційний прибуток італійського будинку моди Prada знизився на 10% — до €323,8 млн. Хоча аналітики прогнозували, що прибуток складе €378 млн. В цілому за минулий рік акції втратили 38%, повідомляє Bloomberg.

Аналітик інвестиційної компанії CMB International Securities Ltd. Вальтер Ву заявив, що таке падіння було несподіваним, навіть після того як Prada знизила свої прогнози через слабкі продажі в Китаї.

«Ми не бачили значного поліпшення продажів у Китаї протягом перших двох місяців цього року, після слабкого четвертого кварталу в 2018 році. Ми очікуємо, що поліпшення бізнесу для Prada відбуватиметься повільніше, ніж в 2018 році, бренду знадобиться час, щоб модернізувати дизайн своїх продуктів і роздрібні операції в країні», — зауважив Ву.

Видання зазначає, що на тлі найбільш повільної економічної експансії за майже три десятиліття і торгової війни зі США китайські споживачі стали більш обережними і скорочують обсяги покупок дорогих речей. А це страшна перспектива для дорогих брендів одягу, оскільки частка Китаю в загальному обсязі витрат у цій галузі становить близько 30%.