У стрілянині в трамваї Утрехта загинули три людини. Поліція заявила, що це була терористична атака, і показала фото стрільця

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У стрілянині в трамваї Утрехта загинули три людини. Поліція заявила, що це була терористична атака, і показала фото стрільця

Abdullah Asiran / Anadolu Agency / Getty Images

Внаслідок стрілянини у трамваї в місті Утрехт (Нідерланди) біля транспортної розвʼязки 24 Октоберплейн загинули три людини та ще девʼять осіб отримали поранення. Про це повідомляє Reuters з посиланням на мера міста.

Репортер голландської національної телекомпанії NOS підтвердив, що поліція біля трамвая накрила тіло.

Як повідомляє BBC, на місці стрілянини перебуває антитерористична поліція, яка кваліфікувала інцидент як терористичний акт.

В Університетському медичному центрі міста відкрили спецвідділення для надання допомоги потерпілим. В Утрехті на деякий час закрили всі мечеті.

Один з очевидців заявив, що стрілянину влаштував чоловік, який «почав хаотично стріляти». Він також додав, що стрілець був один — без спільників.

Ще один свідок розповів голландській телекомпанії NOS, що бачив поранену жінку. «Я допоміг їй дійти до моєї машини. Коли прибула поліція, вона була непритомна», — сказав він.

У той же час поліція показала фото ймовірного стрільця, зроблене камерою відеоспостереження. За даними поліції, стрільцем є 37-річний громадянин Туреччини Гекман Таніс.

За даними NOS, спецзагін поліції вже затримав стрільця. Деякі ЗМІ публікують фото з місця затримання зловмисника.