Кримськотатарський активіст Бекіров голодуватиме попри поганий стан здоровʼя

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кримськотатарський активіст Едем Бекіров, якого російська сторона незаконно засудила за підозрою у зберіганні боєприпасів і вибухівки, має намір оголосити голодування, незважаючи на поганий стан здоровʼя.

Адвокат активіста Іслям Веліляєв відвідав 18 березня свого підзахисного у СІЗО Сімферополя і заявив, що працівники ізолятора навмисно ігнорують погіршення стану Бекірова.

«Стан поганий. Настрій поганий — хоче тримати голодування. Зараз у нього червоне обличчя. Тиск у нього сьогодні був 160 на 90. Працівники СІЗО це всі прекрасно бачать і розуміють. Вони просто ігнорують. Не переводять його у медчастину, в якій він повинен перебувати зі своїм захворюванням. Колють йому інсулін, а що це дає?» — розповів Веліляєв, передає «Крим.Реалії».

Юрист також зазначив, що справа активіста перебуває під контролем ФСБ, а тому без її схвалення практично неможливо домогтися переведення для Бекірова.

Дочка активіста написала у Facebook, що Бекіров іде на крайні заходи і родина просить його не починати голодування.

«Сьогодні його день почався з показника 16 мм цукру. Передачку, яку ми передали ще три дні тому, він отримав тільки вчора. Два дні йшли продукти, які, звичайно, зіпсувалися, їжу, яку готують у СІЗО, він не їсть, йому її й не можна [...]. Створюють нестерпні умови для нього», — написала вона.