Tesla X, машиномісця у столиці та земля на Сумщині. Суд заарештував майно затриманних чиновників «Спецтехноекспорту»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Соломʼянський районний суд Києва арештував майно колишніх і чинного чиновника державного підприємства «Спецтехноекспорт», що входить до складу «Укроборонпрому». Їх підозрюють у розтраті понад 55 млн грн. Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

Видання повідомляє, що суд заарештував машини та нерухомість підозрюваних у справі «Спецтехноекспорту». Так, накладено арешт на автомобілі Tesla X і Mini Cooper колишнього заступника директора Департаменту контракту №1 державного підприємства «Спецтехноекспорт» Дениса Панасенка. Також заарештовано машиномісця в Києві і земельні ділянки в Сумській області директора «Спецтехноекспорту» Владислава Бельбаса.

Нагадаємо, Бельбас і Панасенко є фігурантами кримінального провадження про розтрату коштів. За даними слідства, пʼятеро чиновників створили злочинну схему і залучили до угоди підприємства з Міністерством оборони Індії компанію-посередника з Обʼєднаних Арабських Еміратів, яка повинна була за рахунок «Спецтехноекспорту» забезпечити виконання контракту. Протягом 2015 року на рахунки компанії з ОАЕ надійшло $2,2 млн, які належали ДП «Завод 410 ЦА». Проте посередник жодних послуг так і не надав.