Вночі: Канада продовжила військову місію в Україні до 2022 року, за виборами спостерігатиме рекордна кількість організацій, а Пентагон виділить $23 млрд на розвідку

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: Канада продовжила військову місію в Україні до 2022 року, за виборами спостерігатиме рекордна кількість організацій, а Пентагон виділить $23 млрд на розвідку

Адміністрація Президента України

Операція UNIFIER продовжена на три роки

Уряд Канади продовжив військову навчальну місію в Україні UNIFIER до кінця березня 2022 року. В межах операції UNIFIER збройні сили Канади будуть і надалі надавати військову підготовку і допомогу в нарощуванні потенціалу українським силам оборони та безпеки. «Нестабільність, яка зберігається в регіоні, підкреслює важливість і актуальність військової місії Канади... Тренінг, проведений збройними силами Канади, безпосередньо допомагає українським силам оборони та безпеки підтримувати внутрішню безпеку і територіальну цілісність, сприяючи регіональній і міжнародній стабільності», — йдеться на сайті уряду країни.

В межах операції UNIFIER Канада скеровує в Україну приблизно 200 військовослужбовців-інструкторів. З початку навчання в вересні 2015 року Збройні сили Канади підготували понад 10,8 тис. українських військовослужбовців.

ЦВК: На виборах президента буде безпрецедентна кількість спостерігачів

На виборах президента спостерігачами зареєструвалися 139 неурядових українських організацій. «В цьому році безпрецедентна кількість… Ми були дуже суворі в перевірці документів у Центрвиборчкомі: для нас ключовим критерієм є дійсний факт існування цієї організації, і обов’язково в статуті, як різновид діяльності організації, повинне бути спостереження за виборами», — розповіла член Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька. За її словами, також зареєстровано близько тисячі іноземних спостерігачів.

Пентагон планує виділити $23 млрд на розвідку в 2020 році

Міністерство оборони США планує виділити майже $23 млрд на фінансування діяльності воєнної розвідки Пентагону в 2020 році, що включає в тому числі операції за кордоном. При цьому підкреслюють, що бюджет воєнної розвідки спрямований «на підтримку стратегії національної оборони». Інші деталі та статті витрат залишаються засекреченими «з міркувань національної безпеки».

Трамп віддав $100 тисяч Міністерству внутрішньої безпеки

Президент США Дональд Трамп пожертвував $100 тисяч з зарплати Міністерству внутрішньої безпеки країни. «Хоча преса не любить писати про це, та мені це й не потрібно, я жертвую свою щорічну президентську зарплату в $400 тисяч різним відомствам протягом року», — написав Трамп на своїй сторінці в Twitter і показав фотографію чека. Нещодавно він також направив $100 тисяч Національному інституту здоровʼя.