Заступник секретаря РНБО Кривонос: Реформа «Укроборонпрому» займе півроку

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Реформа державного концерну «Укроборонпром», який опинився у центрі скандалу після розслідування журналістів Bihus.Info, триватиме близько півроку, якщо парламент ухвалить відповідний законопроект.

Про це в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV заявив заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Сергій Кривонос.

«Якщо народні депутати у найкоротші терміни розглянуть і приймуть цей законопроект, і за результатами того аудиту, який буде проведено, для реформування «Укроборонпрому» потрібно до півроку», — запевнив заступник секретаря РНБО.

Президент Петро Порошенко, зі свого боку, зазначив, що він має право визначити цей документ як невідкладний. За його словами, це означає, що парламент зобов’язаний у найкоротші терміни його розглянути.

Глава держави також нагадав, що з припиненням Договору про ракети малої і середної дальності (РМСД) відкриваються нові можливості для України.

«Бо ми маємо відповідні технології та фахівців, ми маємо агресію з боку Росії. І з нашого боку було б безвідповідально не вдосконалювати ракетні технології, не збільшувати радіус дії і точність ракет», — наголосив Порошенко.

Він повідомив, що вже віддав наказ підприємствам «Укроборонпрому» активізувати підготовку до випробувань відповідних типів ракет.

  • 4 березня Петро Порошенко заявив, що звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони. Це сталося після оприлюднення журналістського розслідування про корупцію в оборонній сфері.
  • 12 березня посаду першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони зайняв заступник командувача Силами спеціальних операцій Сергій Кривонос, який напередодні зняв свою кандидатуру з передвиборчої гонки на користь президента Петра Порошенка.