The Economist назвав найдорожчі та найдешевші міста світу. Українських там немає

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
The Economist назвав найдорожчі та найдешевші міста світу. Українських там немає

Mike Enerio / Unsplash

Найдорожчими містами світу зараз є Сінгапур (Сінгапур), Париж (Франція) та Гонконг (Китай). Про це йдеться в новому дослідженні The Economist, який щороку підраховує вартість життя в різних країнах.

Також у десятку найбільш дорогих міст світу увійшли Цюрих, Женева (Швейцарія), Осака (Японія), Сеул (Південна Корея), Копенгаген (Данія), Нью-Йорк (США), Тель-Авів (Ізраїль) та Лос-Анджелес (США).

Найдешевшим містом визнали Каракас у Венесуелі. Ціни різко впали протягом останнього року через нестабільну політичну й економічну ситуацію, йдеться у звіті.

Дамаск у Сирії — друге за дешевизною місто.

Також дешеві ціни у Ташкенті (Узбекистан), Алмати (Казахстан), Бангалорі (Індія), Карачі (Пакистан), Лагосі (Нігерія), Буенос-Айресі (Аргентина), Ченаї та Нью-Делі (Індія).

Як рахували?

Дослідники враховували середні ціни на буханку хліба (за кілограм), пляшку пива, жіночу стрижку та чоловічий костюм.

Наприклад, найдорожчий хліб у Сеулі — $15.59, а найдешевший у Дамаску та Каракасі— $0,6 та $0,77 за кілограм. Найдорожче пиво у Нью-Йорку — $3,33 за 0,3 літра, а найдешевше у Лагосі — $0,53.

Де Україна?

Невідомо. The Economist досліджує 130 міст у всьому світі, але називає тільки 20 країн — 10 найдешевших і 10 найдорожчих. Україна не увійшла до цього переліку.

Також Україна не потрапила до списку країн із різким падінням або підвищенням цін за останній рік.

  • Міжнародна консалтингова компанія Mercer склала рейтинг найкращих міст для життя. На першому місці вже 10-й рік перебуває столиця Австрії Відень. У топ-10 також увійшли відповідно Цюрих (Швейцарія), Ванкувер (Канада), Мюнхен (Німеччина), Окленд (Нова Зеландія), Дюссельдорф і Франкфурт (Німеччина), Копенгаген (Данія), Женева і Базель (Швейцарія). Київ посів 173 місце в рейтингу серед 231 міста.
  • Група американських науковців виміряла швидкість старіння населення у 195 країнах і назвала середній вік, коли починаються старечі хвороби, — 65 років. Українці стали однією з найбільш старіючих націй і посіли 179 місце. Характерний для похилого віку набір хвороб у жителів нашої країни зʼявляється вже близько 57 років.
  • Міжнародна організація AirVisual, яка досліджує якість повітря в усьому світі, опублікувала звіт за 2018 рік. Найбільш забрудненими виявилися Бангладеш, Пакистан та Індія. Найчистіше повітря — в Австралії, Фінляндії та Ісландії. Усього до рейтингу потрапили 73 країни. Україна займає 49 сходинку, на рівні з Філіппінами та Колумбією.