Представники Гуайдо захопили консульство Венесуели у Нью-Йорку та ще два дипоб’єкти

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Представники Гуайдо захопили консульство Венесуели у Нью-Йорку та ще два дипоб’єкти

Boris Vergara / picture alliance via Getty Images

Представники лідера опозиції та тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо захопили три приміщення дипломатичних місій країни на території Сполучених Штатів Америки. Про це 18 березня повідомив призначений Гуайдо посол у США Карлос Веккіо, передає DW.

Представники венесуельської опозиції взяли під контроль приміщення консульства країни у Нью-Йорку та два дипломатичних обʼєкти у Вашингтоні, зокрема офіс військового аташе. За словами посла, у наступні кілька днів вони збираються взяти під контроль й інші будівлі, що належать дипломатичним місіям Венесуели. Ці дії спрямовані на те, щоб «захистити майно венесуельців» у США.

Карлос Веккіо повідомив, що 12 з 55 працівників дипмісій Венесуели у США вирішили залишитися у цій країні, підтримавши Хуана Гуайдо.

У Міністерстві закордонних справ Венесуели, контрольованому лідером країни Ніколасом Мадуро, закликали США «вжити необхідних кроків для негайного зупинення насильницької окупації». Водночас Державний департамент США схвалив дії представників Гуайдо.

  • 23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели на тлі масових мітингів громадян проти уряду Ніколаса Мадуро, який заступив на посаду глави держави на другий термін. Гуайдо, який обіцяє провести нові президентські демократичні вибори в країні, підтримують близько 50 країн, зокрема США та країни ЄС. Водночас за Мадуро — Китай, Росія та Куба.