Суд призначив перше засідання у «газовій справі» нардепа-втікача Онищенка

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Суд призначив перше засідання у «газовій справі» нардепа-втікача Онищенка

Синиця Олександр / УНІАН

Перше засідання суду у справі «газової схеми» проти народного депутата Олександра Онищенка та його фінансового директора відбудеться 10 червня. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

«Оскільки обвинувачені перебувають поза межами України, їх судитимуть заочно. Однак судитимуть лише за три місяці — перше засідання призначене на 10 червня 2019 року», — заявили в НАБУ.

Справу Онищенка розгляне Печерський районний суд міста Києва.

У чому звинувачують Онищенка?

За версією слідства, нардеп Олександр Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої з січня 2013 до червня 2016 року заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації газу за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування». Через це компанія «Укргазвидобування» зазнала понад 740 млн грн збитків.

Правоохоронці вважають, що в цій злочинній організації було 29 осіб. Їм усім повідомили про підозру. Під час розслідування заарештували €6 млн, 1 літак, 1 офіс злочинної організації, 10 квартир, 9 будинків, 10 земельних ділянок, 11 автомобілів, 39 банківських рахунків на загальну суму 315 млн грн.

  • 8 лютого Національне антикорупційне бюро завершило розслідування «газової справи» проти Онищенка та його фінансового директора. Сам нардеп на своїй сторінці у Facebook заявив, що детективи не мають повноважень вручати йому повістку до суду.
  • Київський окружний адміністративний суд стягнув податковий борг у 23,7 млн грн з компанії «Надра Геоцентр», яка належить народному депутату Олександру Онищенку. У рішенні суду йдеться, що борг утворився за договором 2007 року про спільну діяльність компанії Онищенка і «Укргазвидобування». Позов проти компанії подала Карлівська податкова інспекція фіскальної служби у Полтавській області.