Bihus.Info: «Спонсори» Тимошенко повʼязані з «газовою справою» Онищенка

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Люди, які переказували гроші на діяльність всеукраїнського обʼєднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко, повʼязані з фігурантами «газової справи» екс-депутата Олександра Онищенка.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Журналісти встановили звʼязок людей, які перераховували гроші на «Батьківщину», із Олександром Канцеляруком та Михайлом Верманом. Це бізнесмени, які фігурують у «газовій справі» колишнього народного депутата Олександра Онищенко. Канцелярук, за даними слідства, був організатором схеми.

У коментарі theБабелю Онищенко сказав, что не знає цих людей.

«Нікого не підтримую. Фінанси треба берегти. А політика — брудна річ», — прокоментував він інформацію про фінансову підтримку Тимошенко.

Тимошенко також спростувала співпрацю з Онищенком, ідеться в розслідуванні Bihus.Info.

  • Наприкінці лютого журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування про донорів «Батьківщини». Виявилося, що велика кількість підставних людей перераховували партії сотні тисяч гривень, працюючи на низькооплачуваній роботі.
  • У відповідь лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко пояснила, що пожертви робили підприємці через своїх родичів через страх «репресій».
  • 8 лютого Національне антикорупційне бюро завершило розслідування «газової справи» проти Онищенка та його фінансового директора. Сам нардеп на своїй сторінці у Facebook заявив, що детективи не мають повноважень вручати йому повістку до суду.