Очільник Олімпійського комітету Японії йде у відставку після корупційного скандалу

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Голова Олімпійського комітету Японії Цунекадзу Такеда після звинувачень у корупції заявив, що йде у відставку. Як пише DW, він залишить свою посаду у червні цього року, коли завершиться його термін перебування на чолі Національного олімпійського комітету країни.

Такеда також не претендуватиме на цю посаду в майбутньому. Він складе із себе повноваження члена Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

«Я хочу залишити майбутнє Олімпійського комітету Японії на молоде покоління, яке очолить його під час Олімпійських ігор у Токіо в 2020 році», — заявив він.

Головний претендент на крісло очільника Олімпійського комітету Японії — Ясухіро Ямасіта, золотий медаліст Олімпіади 1984 року з дзюдо.

  • У січні 2019 року Цунекадзу Такеда опинився у центрі корупційного скандалу — слідчі Франції вважають, що Такеда причетний до підкупів під час виборів столиці проведення літніх Олімпійських ігор 2020 року. Правоохоронці підозрюють, що перемога Токіо на виборах у 2013 році стала можливою завдяки хабарам на загальну суму у €1,8 млн, які допомогли отримати голоси африканських представників Міжнародного олімпійського комітету.
  • 71-річний Такеда, який очолював НОК з 2001 року, відкидає звинувачення і буде доводити свою невинуватість.