У Росії полоненому українському моряку Сороці зробили операцію

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Російські лікарі прооперували пораненого українського моряка Василя Сороку, повідомив в Facebook керівник Московської міської колегії адвокатів «Форт» Сергій Бадамшин.

«Пораненого військовополоненого Василя Сороку прооперували! Нарешті хороші новини, яких всі ми чекали і домагалися спільними зусиллями. Сподіваюся, рука буде врятована, функції відновляться у повному обсязі, а Василь і всі моряки швидше повернуться додому», — повідомив адвокат.

Цю інформацію підтвердили адвокату віце-президент Європейського інституту омбудсмена Ніна Карпачова та працівники лікарні, де робили операцію.

  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили в них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Екіпаж потрапив у полон. Троє військових були поранені, зокрема і Василь Сорока.
  • У середині березня консулу України дозволили відвідати поранених українських моряків ,яких росіяни захопили в Керченській протоці і зараз тримають у СІЗО «Лефортово».
  • Перед цим уповноважена з прав людини РФ Тетяна Москалькова пообіцяла українській колезі Людмилі Денісовій перевірити інформацію про стан та умови лікування українських моряків.