«Динамо» заперечує прояв расизму у своїх уболівальників на матчі з «Челсі». Поскаржився один гравець, але підтверджень не знайшли

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Столичний футбольний клуб «Динамо» заперечує випадок прояву расизму українськими вболівальниками під час матчу 1/8 фіналу Ліги Європи проти лондонського ФК «Челсі», що відбувся 14 березня.

Про це йдеться в офіційній заяві київського клубу.

«Справді, під час післяматчевого дебрифінгу делегат УЄФА повідомив представникам ФК «Динамо» про звернення офіційних осіб ФК «Челсі» з інформацією про те, що футболіст Хадсон-Одоі чув «мавпячі крики» (monkey chants) на свою адресу в другому таймі», — зазначили в «Динамо».

У клубі відразу відреагували на звернення та заявили, що воно потребує перевірки, враховуючи те, що при прояві расизму, згідно з введеною в УЄФА системою реагування, футболіст повинен був відразу звернутися до головного арбітра.

«Була переглянуто і проаналізовано повний відеозапис поведінки вболівальників із зазначеного футболістом «Челсі» сектора. Проте не було виявлено жодних ознак, що підтверджують факт будь-яких дискримінаційних проявів», — йдеться у повідомленні.

У клубі також додали, що образи від вболівальників не зафіксували офіцери безпеки УЄФА, арбітри матчу та спостерігач арбітражу.