В Україні вперше створили базу даних активів, арештованих за кримінальні злочини

Автор:
Олена Мельник
Дата:
В Україні вперше створили базу даних активів, арештованих за кримінальні злочини

Facebook / АРМА

Нацагентство з розшуку й управління активами (АРМА) вперше оприлюднило перелік усього майна, арештованого в кримінальних провадженнях та переданого йому в управління за рішеннями суддів.

У списку — 726 позицій. Серед арештованого майна найбільше нерухомості (480 найменувань), понад 100 транспортних засобів та іншого рухомого майна, також там можна знайти грошові кошти, корпоративні права тощо.

«Перелік гнучкий. Він не є статичним документом. Наразі він налічує понад 700 різноманітних позицій. Вони не є константами. Цей документ буде оновлюватися і перезавантажуватися щомісяця. І доступний у форматі PDF для завантаження», — пояснив директор АРМА Антон Янчук під час прес-конференції.

Він заначив, що зараз агентство розробляє Єдиний реєстр арештованих активів. А цей перелік створили для того, щоб інформувати громадськість, а бізнес міг краще співпрацювати з АРМА й активніше брати участь у конкурсах на обрання управителів арештованим майном.

Найбільше арештованих активів у Київській (220 позицій), Одеській (92), Харківській (67) та Сумській (47 позицій) областях.

  • 7 лютого АРМА передало елітну квартиру колишнього президента Віктора Януковича тимчасовому управителю — юридичній фірмі «СВМ Консалтинг». Згодом АРМА здало її в довгострокову аренду.