«Одягли патріотичний камуфляж і озвучують фейки». Порошенко звинуватив Кремль у спробі зірвати вибори за допомогою вуличних акцій

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Петро Порошенко звинуватив Росію у спробі зірвати вибори президента України за допомогою силових провокацій на акціях протесту в Україні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На раді регіонального розвитку Івано-Франківської області в Коломиї Порошенко підкреслив, що президент Росії Володимир Путін намагається розколоти єдність українців.

«Його посланці несуть брехню, ненависть, розбрат, деякі гості телешоу маскуються, вигукуючи патріотичні гасла... Але те, що вони одягли патріотичний камуфляж перед тим, як озвучити чергові фейки, створені в Кремлі, це не змінює їхньої сутності, їхньої цілі», — заявив президент.

Він також зазначив, що «патріотизм і здоровий глузд» українців впевнено перемагають в інформаційній війні. «І тому з Кремля надійшла команда задіяти силові провокації. Виборчу кампанію явно хочуть перевести у формат вуличних зіткнень. Дуже потрібна Кремлю українська кров», — заявив Порошенко.

  • 16 березня «Національний корпус», «Національні дружини», ветерани війни на Донбасі з полку «Азов» провели акцію «Свинарчуків Порошенка — за ґрати!». Вони вирушили під Адміністрацію президента, щоб передати свої вимоги «посадити причетних до схем розкрадання в оборонній сфері». Біля адміністрації вони натрапили на кордон з правоохоронців і закидали їх іграшковими свинями.
  • В той же день представники «Нацкорпусу» і «Нацдружин» хотіли зустріти Порошенка в Полтаві й поставити йому питання про корупцію та справу Гладковських. Там їх розігнали правоохоронці.
  • 9 березня представники «Нацкорпусу» спочатку організували мітинг під Адміністрацією президента, а після того попрямували в Черкаси. Там вони намагалися прорватися до Порошенка, після чого сталися зіткнення «Нацкорпусу» з поліцією. У результаті до медиків звернулися 22 правоохоронці, з них 19 було госпіталізовано.