Поліція затримала ще одного підозрюваного в підпалі магазину Roshen у Києві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Столична поліція затримала другого підозрюваного у підпалі магазину Roshen в Оболонському районі, повідомила прес-служба управління.

Затриманим виявився 45-річний уродженець Хмельницької області, який раніше у поле зору правоохоронців не потрапляв. Інцидент трапився вночі 17 березня. Свідки розповіли поліції, що бачили двох чоловіків, які облили фасад магазину, підпалили його і втекли.

«Ми переглянули відеозаписи з камер спостереження та встановили особи підозрюваних. Як з’ясувалось, одного зі зловмисників уже затримали 18 березня, коли він підпалив фасад магазину в Печерському районі столиці. У ході оперативно-розшукових заходів оперативники затримали і його спільника у підпалі в нашому районі», — повідомив начальник Оболонського управління поліції Віталій Биков.

Цей випадок розслідується за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу. Фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі.

Напередодні у центрі Києва правоохоронці затримали 53-річного чоловіка, який кинув запальну суміш у вітрину магазину Roshen на Хрещатику. За словами начальника поліції столиці Андрія Крищенка, затриманий є активним учасником вуличних акцій, які відбуваються в Києві, і є членом радикальної екстремістської організації, керівник якої затриманий СБУ і перебуває в СІЗО.

За даними ЗМІ, палій належить до організації «Біла балаклава». Лідера цієї організації Євгена Моринця затримали 18 лютого за заклики до повалення влади. Він перебуває у СІЗО.