Вночі: ЦВК збільшила витрати на вибори президента, у Німеччині стартував аукціон з будівництва мереж 5G, а у Флориді легалізували медичну марихуану

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Центрвиборчкомі на 720 тис. грн збільшили витрати на вибори президента

Центральна виборча комісія збільшила видатки на президентські вибори на 720 тис. грн. ЦВК зробила це після звернення Міністерства закордонних справ України про додаткову потребу у коштах. Гроші потрібні, щоб придбати конверти та розіслати запрошення виборцям за кордоном. Це пов’язано з перенесенням виборчих дільниць з Російської Федерації до Фінляндії, Грузії та Казахстану, а також збільшенням виборців на дільницях у Польщі. Окрім того, затверджено єдині кошториси видатків Окружних виборчих комісій на вибори у трьох територіальних виборчих округах на загальну суму 13 млн 370 тис. 812 грн.

У Німеччині почався аукціон на інфраструктуру 5G

У Німеччині 19 березня офіційно стартував аукціон на будівництво інфраструктури для мобільних мереж пʼятого покоління 5G. На спорудження 41 частотного блоку претендують чотири конкуренти: визнані оператори мобільного звʼязку Telefonica, Telekom і Vodafone, а також компанія-новачок 1&1 Drillisch. Результати торгів будуть оголошені, імовірно, за 3 тижні. Очікують, що швидкісний інтернет пʼятого покоління буде доступний у ФРН до кінця 2022 року.

Трамп виступив за членство Бразилії в НАТО

Бразилія може стати для США провідним союзником-нечленом НАТО або навіть увійти до Північноатлантичного альянсу, заявив президент США Дональд Трамп під час першої зустрічі з лідером країни Жаїром Болсонару у Вашингтоні 19 березня. Трамп додав, що має поговорити з цього приводу «з багатьма людьми». Включення Бразилії до Північноатлантичного альянсу «значно покращить безпеку і співпрацю наших країн», переконаний президент США. Радник Трампа з національної безпеки Джон Болтон назвав візит Болсонару до Вашингтона «історичною можливістю» переспрямувати відносини між двома «найбільшими демократіями західної півкулі».

У Флориді легалізували медичну марихуану

Куріння медичної марихуани узаконили у Флориді. Ще в 2016 році мешканці американського штату переважною більшістю проголосували за відповідну конституційну поправку. Проте в 2017 році тодішній губернатор Рік Скотт підписав закон, що забороняє куріння марихуани в усіх формах. Тепер новоприйнятий закон дозволяє пацієнтам отримувати 2,5 унції цільної квіткової коноплі кожні 35 днів. Пацієнти віком до 18 років можуть курити медичну марихуану, якщо в них невиліковне захворювання. Ця заборона була скасована 18 березня, коли новий губернатор Рон Десантіс підписав документ.

Головування в Раді ЄС обійшлося Австрії в €96,5 млн

Витрати усіх австрійських міністерств та відомств на проведення заходів у межах головування Австрії у Раді Євросоюзу в другій половині 2018 року були удвічі більшими від запланованих та склали понад €96,5 млн. Лише федеральна канцелярія витратила на заходи в межах головування в Раді ЄС €41,3 млн. Другим найбільшим за такими витратами відомством стало Міністерство внутрішніх справ з €14 млн.