Російський суд у Сімферополі арештував колишнього президента Криму Юрія Мєшкова

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Російський суд у Сімферополі арештував колишнього президента Криму Юрія Мєшкова

Борисовська Світлана / УНІАН

Підконтрольний Росії Центральний районний суд Сімферополя на анексованому півострові заарештував на дві доби колишнього президента Криму Юрія Мєшкова за «спротив працівникам поліції». Про це «Крим.Реалії» повідомив кримський активіст, отаман організації «Кримське козацтво» Сергій Акімов.

«Мєшкову дали дві доби арешту за неповагу до поліцейського, з них дві години йому зарахують, коли його затримали 18 числа», — сказав Акімов.

Російські силовики в Сімферополі 18 березня затримали екс-президента Криму Юрія Мєшкова за заявою невідомої особи, що він нібито перебуває в стані наркотичного спʼяніння. Пізніше його повезли на огляд, проте, за словами Мєшкова, слідів алкогольного або наркотичного спʼяніння в нього не виявили.

Юрій Мєшков (уродженець Дніпропетровської області) — кримський політик і юрист, перший і єдиний президент Криму (1994—1995), формальний голова Ради Міністрів Криму (1994). Кандидат юридичних наук, викладач Московського державного юридичного університету імені Кутафіна.

Наприкінці лютого екс-президент Криму Юрій Мєшков розкритикував нинішню російську владу півострова за «зраду» Росії під час анексії півострова.