Звіт ООН: За останні 10 років українці стали менш щасливими. Тепер поряд — Чад і Ефіопія

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

За останні 10 років українці стали почуватися менш щасливими. Показники, які впливають на щасливе життя, в Україні стрімко впали. Про це йдеться у звіті ООН World Happiness Report 2019.

Найбільш значне зниження рівня щастя спостерігається у Венесуелі, Сирії, Індії, Ботсвані, Ємені. Україна перебуває на 13 позиції серед таких країн, поряд стоять Іспанія та Іран.

У загальному рейтингу щастя в 2019 році Україна посідає 133 місце зі 156, поряд з Чадом та Ефіопією.

Найщасливішими в світі залишаються країни Скандинавії — Фінлянлія, Данія та Норвегія.

Найменш щасливі в світі — Південний Судан, Центральноафриканська Республіка та Афганістан.

При проведенні дослідження враховували ВВП на душу населення, очікувану тривалість здорового життя, а також опитування жителів різних країн про рівень їхньої соціальної підтримки, свободи ухвалення рішень, щедрості та про сприйняття корупції.

  • Найдорожчими містами світу зараз є Сінгапур (Сінгапур), Париж (Франція) та Гонконг (Китай). Про це йдеться в новому дослідженні The Economist, який щороку підраховує вартість життя в різних країнах.
  • Міжнародна консалтингова компанія Mercer склала рейтинг найкращих міст для життя. На першому місці вже 10-й рік перебуває столиця Австрії Відень. У топ-10 також увійшли Цюрих (Швейцарія), Ванкувер (Канада), Мюнхен (Німеччина), Окленд (Нова Зеландія), Дюссельдорф і Франкфурт (Німеччина), Копенгаген (Данія), Женева і Базель (Швейцарія). Київ посів 173 місце в рейтингу, який включав 231 місто.
  • Група американських науковців виміряла швидкість старіння населення у 195 країнах і назвала середній вік, коли починаються старечі хвороби, — 65 років. Українці стали однією з найбільш старіючих націй і посіли 179 місце. Характерний для похилого віку набір хвороб у жителів нашої країни зʼявляється вже близько 57 років.