Опитування: Зеленський очолює рейтинг кандидатів та виграє другий тур президентських виборів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Артист і керівник «Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський є лідером у рейтингу кандидатів у президенти на найближчих виборах. Друге місце посідає керівник партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, третє — чинний глава держави Петро Порошенко. Про це свідчать дані опитування, проведеного центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка. Дослідження 20 березня оприлюднили в прес-центрі агентства Інтерфакс-Україна.

Опитування проведене з 11 до 18 березня методом особистого інтервʼю. Участь у ньому брали 2047 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка становила 2,2%

За Володимира Зеленського готові проголосувати 22,6% опитаних, Юлію Тимошенко підтримують 13,3% респондентів, а Петра Порошенка — 11,5%. На четвертому місці – лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, за якого готові віддати свої голоси 8,2% респондентів, а за кандидата від «Опозиційної платформи — За життя» Юрія Бойка – 8%.

Згідно з опитуванням, артист Володимир Зеленський виграє другий тур президентських виборів у всіх кандидатів. Якщо його опонентом стане Тимошенко, шоумен набирає 36,9% голосів, а лідер «Батьківщини» — 21,4%.

У парі з нинішнім президентом Петром Порошенком Зеленський набирає 41,1%, тоді як глава держави — 18,2%. У парі з лідером партії «Громадянська позиція» Анатолієм Гриценком артист набере 36,1% проти 25% голосів за Гриценка.

Якщо у другому турі опиняться Юлія Тимошенко та Петро Порошенко, лідерка «Батьківщини» набере 28,5% голосів, а чинний президент — 18,2%.

  • За результатами опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 9—15 березня, Володимира Зеленського підтримують 24,9% тих, хто визначився та має намір голосувати на виборах 31 березня. Другу і, відповідно, третю позицію посідають Юлія Тимошенко (18,8%) та Петро Порошенко (17,4%). Анатолій Гриценко (9,4% голосів) йде пʼятим у рейтингу після Юрія Бойка (10,2%).
  • Моделювання другого туру показало, що Петро Порошенко програє Юлії Тимошенко (19% проти 28%), поступається Зеленському (19% проти 39%). Зеленський також перемагає у другому турі в парі з Тимошенко (35% проти 22%) та Гриценком (34% проти 26%).