Заступника мера Рима заарештували за корупцію. Його звинувачують у хабарництві

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Заступника мера Рима заарештували за корупцію. Його звинувачують у хабарництві

Andrea Ronchini / NurPhoto via Getty Images

Сьогодні, заарештували заступника мера Рима та президента зборів міської ради, який представляє «Рух 5 зірок» Марчелло Де Віто. Його підозрюють у корупційній схемі під час будівництва нового стадіону в Римі, повідомляє Ansa.

Місцева прокуратура звинувачує Де Віто у хабарництві. Заступник мера начебто отримував кошти від місцевого підприємця Луки Парнасі задля перемоги його проекту в будівництві нового стадіону для футбольної команди «Рома». Сам підприємець уже перебуває під арештом у цій же справі.

Разом з Марчелло Де Віто заарештували ще трьох осіб, серед яких двоє підприємців. Під час розслідування були розкриті факти корупції, а також зловживання службовим становищем при ухваленні рішень стосовно не тільки будівництва стадіону, а й готельного комплексу в центрі Риму, а також переобладнання великих територій колишнього ринку на південній околиці міста.

Тим часом карабінери вже проводять обшуки в міській раді та за кількома адресами, повʼязаними зі справою будівництва стадіону.

Мер міста Рима Вірджинія Раджі вже зробила відповідну заяву у Facebook.

«Я оголосила війну корупції. І немає місця тим, хто хоче спаплюжити нашу роботу», — заявила Вірджинія Раджі.

Також на затримання відреагувала Роберта Ломбарді — голова партії «Рух 5 зірок», яку представляє Де Віто.

«Дуже серйозними є звинувачення, які призвели до арешту Марчелло Де Віто. Я цілком довіряю роботі судових органів», — зазначила жінка.

Повідомляється, що правоохоронні органи італійської столиці вже не перший рік ведуть справу щодо корупції навколо будівництва стадіону. Через порушення законодавства при проведенні конкурсу на здійснення проекту вже проводилися арешти, а будівництво стадіону призупинили.

Раніше мер Рима Вірджинія Раджі заявляла, що вартість будівництва нового стадіону оцінюють в 1 млрд євро.