Disney придбав кіностудію 21st Century Fox за $71 млрд і кидає виклик Netflix

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Disney придбав кіностудію 21st Century Fox за $71 млрд і кидає виклик Netflix

pan xiaozhen / Unsplash

Одна з найбільших голлівудських студій The Walt Disney Company придбала активи холдингу 21st Century Fox за $71 млрд. У кінці цього року компанія також планує запустити свій новий потоковий сервіс Disney Plus, кидаючи виклик аудиторії Netflix. Про це пише The Guardian .

За угодою, яку закрили вночі 20 березня, Disney придбала кіно- і телестудії Fox, кабельні мережі телеканалу FX, National Geographic та індійського телевізійного гіганта Star India, а також права на популярні франшизи, зокрема «Сімпсони», «Зоряні війни», «Люди-Ікс» і «Дедпул».

Деякі з інших обʼєктів Fox, включно з новинними та спортивними компаніями, передані нещодавно створеній Fox Corporation. Disney також подвоїла свою 30-відсоткову частку в потоковому сервісі Hulu і стала найбільшою зацікавленою стороною.

Ця угода також допомагатиме Disney надалі контролювати телевізійні шоу та фільми — від створення програм до їхнього розповсюдження через телевізійні канали, кінотеатри, потокові сервіси.

Цей крок зменшив число великих голлівудських студій, поклавши кінець епохи «великої шістки». Тепер Warner Bros, Universal, Sony Pictures і Paramount Pictures складають велику пʼятірку разом із Disney.

Через цю угоду тисячі працівників Fox потенційно можуть залишитися без роботи, причому експерти прогнозують скорочення до 4 000 посад. Мільярдер і колишній власник 21st Century Fox Руперт Мердок написав лист співробітникам і подякував їм за роботу за два дні до завершення процесу поглинання компанії.

  • Студія Disney поновила Джеймса Ганна на посаді режисера «Вартових галактики-3» після звільнення минулого літа.
  • Глава американської кінокомпанії Warner Brothers Кевін Тсюджихара пішов у відставку. Його запідозрили у зловживанні посадою на користь акторки Шарлотти Кірк.