«Українські Новини»: НАБУ закрило справу проти заступника голови СБУ Демчини про незаконне збагачення

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
«Українські Новини»: НАБУ закрило справу проти заступника голови СБУ Демчини про незаконне збагачення

Олександр Синиця / УНІАН

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальну справу проти заступника голови Служби безпеки Павла Демчини. Його підозрювали в незаконному збагаченні.

Про це повідомляють «Українські Новини» з посиланням на джерела в правоохоронних органах. Справу закрили 18 березня, пише видання.

У прес-службі НАБУ theБабелю не змогли підтвердити цю інформацію, але зазначили, що ця справа підпадає під закриття після рішення Конституційного суду. Раніше суд скасував кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Як повідомили в НАБУ, вони будуть змушені закрити близько 60 кримінальних справ.

  • 26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення. Підозрюваними за цією статтею були або лишаються велика кількість чиновників, зокрема екс-голова ДФС Роман Насіров, його наступник Мирослав Продан, міністр інфраструктури Володимир Омелян, голова «Радикальної партії» Олег Ляшко, нардеп від «Радикальної партії» Андрій Лозовий, військовий прокурор Костянтин Кулик, нардеп від БПП Борислав Розенблат, перший заступник голови Служби безпеки Павло Демчина, екс-заступник начальника департаменту Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитро Сус.
  • Посольства країн G7 спільно зі Світовим банком закликали українську владу відновити кримінальну відповідальність за незаконне збагачення у відповідності до міжнародних стандартів.