Суд задовольнив скаргу главреда «РИА Новости-Украина» Вишинського про незаконне затримання. Російський омбудсмен задоволена рішенням

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Верховний суд частково задовольнив клопотання адвокатів головного редактора «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, якого звинувачують у держзраді, та направив скаргу про незаконне затримання на розгляд Обʼєднаної палати Касаційного суду у складі Верховного суду.

Як повідомляє РБК-Україна, суд оголосив лише результативну частину рішення і закрив засідання до 26 березня, коли буде розглядатися справа Вишинського по суті.

«Суд постановив клопотання захисників у кримінальному провадженні за касаційною скаргою захисників про передачу на розгляд у Велику палату задовольнити частково. Суд ухвалив передати скаргу до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду», — сказав суддя Сергій Стороженко.

Уповноважена з прав людини РФ Тетяна Москалькова, яка була присутня на засіданні, заявила, що задоволена рішенням суду. «Мені здається, що сьогоднішній результат — це справді правильний, хороший [результат], що заслуговує позитивної оцінки», — сказала вона.