Україна запровадила санкції проти причетних до дій Росії в Криму та на Донбасі. Під обмеження потрапили майже 900 осіб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) про введення санкцій стосовно причетних до російської агресії проти України. Про це йдеться у відповідному указі президента.

З ініціативи Кабінету міністрів, Служби безпеки України та Національного банку до списку потрапили 294 юридичних та 848 фізичних осіб.

Санкції запроваджені проти тих, хто брав участь у будівництві Керченського мосту; причетний до нападу і захоплення українських моряків і кораблів у Керченській протоці; організовував і проводив псевдовибори на окупованих територіях Донбасу і Криму; порушував українське законодавство про відвідування Криму; поширює літературу антиукраїнського змісту, а також проти тих, хто незаконно отримав та використовує музейне зібрання, що належить Україні.

«Крім того, санкції застосовані до керівників Ради Федерації Федеральних зборів РФ і депутатів Державної Думи РФ. РНБО також запровадила обмежувальні заходи проти окремих фізичних і юридичних осіб, щодо яких застосували санкції ЄС, США і Канада. Також на підставі пропозицій Національного банку продовжені санкції щодо чотирьох банків з капіталом держави-агресора», — йдеться в повідомленні РНБО.

Цим рішенням Кабміну, СБУ та Нацбанку доручили забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності санкцій. Міністерству закордонних справ доручено поінформувати Європейський Союз, Сполучені Штати Америки та інші держави про запровадження санкцій і порушити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів.